[COMUNICAT] @CupLlicadAmunt escull els 5 primers de la llista #municipals2019

L’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular a Lliçà d’Amunt constituïda l’any 2014 es presenta per primer cop en la història a les eleccions municipals i ho fa gràcies a l’increment de militants i simpatitzants compromesos amb el municipalisme.

Som un grup de veïns i veïnes heterogeni que ens hem vist obligats a representar la única alternativa a l’ajuntament després d’anys sense oposició ni control polític. Creiem fermament que la ciutadania hauria de ser l’encarregada d’escollir el model de poble i és la nostre prioritat defensar els valors republicans, l’ecologisme, el feminisme i la radicalitat democràtica.

Ahir dia 03/09 els militants i simpatitzants per unanimitat vam aprovar que:

  • El candidat a l’alcaldia, en representació de l’assemblea, és en Roger Nadal (barri Pineda Feu, militant), estudiant de 4t de dret públic (constitucional, autonòmic i local) i vinculat a la formació esportiva (com a entrenador i co-fundador d’una plataforma). La seva vocació és la docència, la investigació i la política; defensor de la justícia distributiva i social, l’òptica marxista i els drets i llibertats entesos com inherents, irrenunciables i universals.
  • La número 2 és l’Anna Cervera (barri de Sant Baldiri-Sant Joan, simpatitzant), tècnica superior de dinamització sociocultural i vinculada al teixit associatiu. Les seves branques d’interès són cultural, lingüística, social i artística.
  • El número 3 és en Berto Fernàndez (barri El Pla, militant), ambientòleg, tècnic superior en salut ambiental, soci de Som Energia i UNICEF i amb passat sindicalista com a representant legal de 100 treballadors en una empresa del municipi. La seva vocació és treballar per a que el món sigui un lloc més saludable i creu que ‘per canviar el món primer ha de canviar un mateix’. Per últim li agrada llegir, fer senderisme, sortir a córrer, anar en bicicleta i practicar ioga.
  • La número 4 és l’Emilce Esquivel (barri Can Salgot, simpatitzant), argentina des de fa 12 anys a Catalunya, dissenyadora de moda i tèxtil, escultora i estudiant de filosofia. També es descriu com ecologista-decreixentista, panteista, anarquista i aficionada a la música, al ioga i al muntanyisme.
  • El número 5 és l’Orland Mena (barri Can Farell, militant), professor, medievalista, vinculat a les Universitats Populars de Granollers (UPG com a vicepresident) i Caldes (UPCM com a membre) i militant llibertari.

Els eixos del nostre programa electoral són:

  1. Ecologia: Fomentar el cooperativisme en la producció d’energia renovable i sostenible, i el consum propi.
  2. Mobilitat: Millorar en termes d’eficiència el transport mitjançat la creació d’una empresa pública de taxis col·lectius que comuniqui els barris, el centre i els municipis veïns, amb un preu popular i concertat.
  3. Transparència i participació ciutadana: Exigir el compliment d’un mínim de publicitat de les actes i de l’acció de govern mitjançant un control i una oposició ferma que aquesta legislatura ha estat inexistent. També, apostar per les assemblees de barris.
  4.  Comerç local i treball de qualitat: Construir una alternativa per aquells qui no estan d’acord amb l’arribada d’empreses que es nodreixen mitjançant treball temporal i precari i perjudiquen el comerç de proximitat
  5. Polítiques socials: Defensar els principis de la justa distribució de la riquesa.

Seguirem redactant el programa electoral! Som el canvi; Som l’alternativa; Som poble; Som la Candidatura d’Unitat Popular.

Aquest diumenge dia 9 de setembre ens podeu conèixer a la I trobada internacional per la independència (Plaça del Quiosc 18h), no obstant la presentació oficial de la candidatura serà el proper mes d’octubre.

Segueix-nos a facebook, twitter, instagram i a la pàgina web llicadamunt.cup.cat. T’esperem a les nostres assemblees obertes! Capgirem la història des dels pobles i ciutats!